Tjänster - företagare

Rådgivning
Starta företag
Redovisning och bokföring
Försäkringar

Vad vi kan erbjuda

Rådgivning

Vi kan ge råd i allt som berör företagande i Spanien.
I vårt tjänsteutbud ingår rådgivning inom många olika områden som t ex skatter, fastighetsfrågor, bokslut enligt spansk lagstiftning, kontakt med myndigheter, banker och försäkringsbolag, bolagsärenden och testamenten, mm. Vi ser till att du får personlig service med ett stort engagemang i din verksamhet. Du är välkommen att vända dig till oss både som företagare eller privatperson om du behöver råd eller hjälp med din ekonomi. Med våra tjänster och den personliga service vi ger skapar vi trygghet och mer tid hos våra kunder! Vi har lång erfarenhet och arbetar alltid med dig som kund i fokus!

Starta företag

Om man ska starta ett företag i Spanien gäller det att vara ute i god tid för att hinna med allt innan verksamheten skall startas. Byråkratin kan vara komplicerad och det tar sin tid innan alla papper och eventuella tillstånd är klara och i ordning. Precis som i Sverige finns det flera olika företagsformer, från enskild firma till publikt aktiebolag. Vi rekommenderar en rådgivning hos oss för att bestämma vilket slags företag som blir bäst just för dig. Bland det första som måste ordnas, om man inte redan har det, är ett NIE-nummer, dvs . ett spanskt id-nummer. Sedan måste man kontrollera att företagsnamnet kan användas, detta gäller inte enskild firma. Allt som gäller start av företag hjälper vi till med!

LÄS MER

Redovisning & bokföring

Låt inte redovisningen ta onödig tid ifrån din affärsverksamhet. Spansk bokföring skiljer sig en hel del mot svensk och det är bättre att koncentrera sig på sitt företag och låta oss ta hand om det. Vi sköter all redovisning och bokföring enligt de gällande spanska reglerna. Vi sköter om att kvartalsredovisning beträffande skatter och moms kommer in till myndigheterna när de ska. Det gäller också bokslut och övriga deklarationer. Vi erbjuder våra kunder kvalificerade redovisningstjänster, bokslut, skatte- och inkomstdeklarationer. Vi skräddarsyr varje uppdrag efter just dina behov och önskemål, på ett professionellt och kostnadseffektivt sätt. Vi lägger stor vikt på den personliga servicen.

Fler erbjudande

Försäkringar

Vi är ombud för MAPFRE, Spaniens största försäkringsbolag. Genom dem kan vi sälja hemförsäkringar.

 

1587x643-logo.mapfre

Personal

När det blir dags att anställa personal, hjälper vi till med anställningskontrakt och även lönehantering.

Enskild firma

• Enskild firma, lämplig för mindre omfattande verksamhet. En ägare, som fullt ut ansvarar för eventuella skulder. Man betalar också en socialförsäkring varje månad oavsett om man haft inkomster eller inte.

Handelsbolag

• Handelsbolag, två eller fler delägare, där alla har personligt ansvar.

Kommanditbolag

• Kommanditbolag, två eller fler delägare, där en har personligt ansvar. De övriga ansvarar enbart med insatt kapital.

Aktiebolag (S.L. och S.A.)

• Aktiebolag (S.L.), kan vara endast en ägare. Aktiekapital på 3.000€ som ska vara låst på ett konto under uppstarten. Ingen revisionsplikt.
• Publikt aktiebolag (S.A.), för mycket omfattande verksamheter. Aktiekapital minimum 60.000€.